Maakt jouw coach het verschil?

By in ,
377
Maakt jouw coach het verschil?

Welke coach? Ontwikkelcoach, levenscoach, vitaliteitscoach, loopbaancoach, wandelcoach, budgetcoach, sportcoach, kledingcoach, ouderencoach, stresscoach, etc.?

Wie probeert je te coachen en door wie laat je je coachen? En van waaruit komt je vraag voort? Ik merk soms nog veel weerstand bij het inschakelen van een coach; “ik kan het zelf wel en heb geen hulp nodig”. Onlangs sprak ik een medewerker die in eerste instantie geen heil zag in coaching. Echter in het functioneren en de samenwerking liep niet alles op rolletjes, zacht uitgedrukt. Ontwikkelpunten hadden we geformuleerd en al snel volgde de vraag: “wat of wie heb je daarbij nodig?” Uiteindelijk na enige weerstand volgde het antwoord: een coach, die me flink de waarheid vertelt, dus geen soft gedoe. En het resultaat werd na een maand al zichtbaar, zowel privé als op het werk is er veel meer innerlijke rust ontstaan, oftewel balans. Als deze medewerker anderen mag adviseren zegt ze “DOEN” die coach.

Dag van de collega’s, dag van jou, dag van de coach?

Tegenwoordig staat iedere dag wel in het teken van iets en zo was het 6 juni jl. de dag van de coach. Deze dag wordt als volgt op de website omschreven:” Verzuimcijfers lopen op en maken stress tot beroepsziekte nummer 1. Medewerkers voelen zich leeg aan het eind van de werkdag, ervaren hoge werklast, ergeren zich aan regels, ervaren onmacht, overschrijden grenzen en raken opgebrand. Wat is stress, wat zijn oorzaken en symptomen? Hoe voorkom je dat je gebukt gaat onder stress en hoe begeleid je cliënten met stressklachten?”

En hoe verhoudt zich dit tot een hoge arbeidsproductiviteit en arbeidsparticipatie en relatief laag gemiddelde aantal uren dat per week wordt gewerkt? Onderstaand artikel illustreert dit bron: Volkskrant, Jonathan Witteman 30 augustus 2017.

Liever lui dan moe? Of juist efficiënt? Nederlanders werken het minst van alle Europeanen De Nederlanders zijn de grootste luiwammesen van Europa. Of juist een van Europa’s efficiëntste volkeren: het ligt er maar net aan door welke bril je kijkt. Vergeleken met andere landen hebben Nederlanders relatief vaak werk, maar tegelijkertijd werken we bijna het minste aantal arbeidsuren bij elkaar van heel Europa, blijkt uit nieuwe CBS-cijfers. Nederlanders draaien gemiddeld een 20-urige werkweek, terwijl koplopers Estland, Tsjechië en Zweden boven de 24 uur uitkomen.
Hier staat tegenover dat Nederlanders tijdens hun werkuren relatief veel presteren, ziet CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.

Wanneer we doorgaan op het thema stress zijn het veelal alle facetten in het leven die gezamenlijk stressoren en energiebronnen bieden. Wanneer dit uit balans is, ontstaat stress en in het ergste geval een burn- out.

Kies je eigen Own- Advice coach, die het verschil maakt!

Als coaches zijn we op diverse terreinen thuis en kunnen we diverse technieken inzetten. Of het nu over stresshantering, assertiviteit, of je volgende loopbaanstap gaat, wij zijn er in thuis. Maak gerust vrijblijvend kennis met coaching en ontdek of je een klik met je coach ervaart. We zijn allen ervaren loopbaancoaches en NOLOC geregistreerd.

VOEL JE VAN HARTE UITGENODIGD OM CONTACT MET HET TEAM VAN OWN ADVICE OP TE NEMEN.

SUSANNE ALBERS | info@own-advice.nl | 088 58 48 808 of 06 45 34 90 23 | www.own-advice.nl

54321
(2 votes. Average 5 of 5)