Outplacement begeleiding

Outplacement begeleiding

Zoekt u naar een verantwoorde manier om uw medewerker aan een andere baan buiten uw organisatie te helpen? Wilt u dat hij/zij vanuit zelfkennis en zelfsturing de arbeidsmarkt succesvol kan betreden? Own-Advice helpt in het proces van verlies naar nieuw perspectief. Van rouwverwerking, zien van persoonlijke competenties en hervinden van zelfinzicht naar zelfvertrouwen met beeld van nieuwe toekomstmogelijkheden. Van hernieuwd zelfinzicht en zelfvertrouwen naar zelfsturing in concrete arbeidsmarktbenadering.

Van baan verlies naar nieuw werkperspectief

Complete begeleiding van een half jaar

Vragen aan u

 • Kan uw medewerker niet meer terugkeren in de huidige functie?
 • Wilt u medewerkers laten begeleiden van werk naar werk?
 • Heeft u te maken met boventallige medewerkers?
 • Staan bij u preventief mobiliteitsvraagstukken centraal?
 • Ziet u zich genoodzaakt om uitstroom van medewerkers te verzorgen?

Dan is Own-Advice uw partner daarbij.

Aanleiding voor outplacement begeleiding
Outplacement begeleiding is relevant wanneer uw medewerker(s) genoodzaakt is/zijn om een andere functie of werkgever te zoeken. De aanleiding daartoe kan divers zijn:

 • De huidige functie blijkt – achteraf gezien – niet passend te zijn bij de competenties of de ambities van uw medewerker.
 • De functie-eisen veranderen op een manier dat die niet meer aansluiten bij de kwaliteiten van uw medewerker.
 • Uw medewerker is ziek geweest en kan niet meer terugkeren in de functie die hij/zij had.
 • Uw organisatie is aan het reorganiseren en functies vervallen.

Werkwijze
Een regulier outplacementtraject – andere varianten zijn zeker bespreekbaar – duurt doorgaans een half jaar. Gedurende die periode wordt de deelnemer intensief begeleid door een vaste adviseur. Bij outplacement begeleiding kiezen wij voor een persoonlijke aanpak. We zijn in staat om snel tot de kern door te dringen en kunnen mensen doelgericht begeleiden om zèlf richting te bepalen. Zodat er een nieuw perspectief ontstaat en er intern of extern – afhankelijk van de situatie – een nieuwe baan gevonden kan worden.

Traject onderdelen
Omdat iedere situatie en ieder mens anders is, wordt het outplacementtraject inhoudelijk afgestemd op de begeleidingsbehoefte van de deelnemer. Own-Advice helpt op een resultaatgerichte wijze om mensen in hun kracht te zetten. Veel voorkomende traject onderdelen zijn;

 • Een assessment om zicht te krijgen op persoonlijke kwaliteiten en passende (alternatieve) functierichtingen.
 • Ontwikkelen van sollicitatie vaardigheden in de brede zin; zoals profilering, netwerken, het voeren van gesprekken en het effectief gebruik van Social Media.

Nieuwe baan
Het uiteindelijke doel is het vinden van een andere baan. Wanneer dit plaats vindt binnen de periode van een half jaar, dan kan de deelnemer de adviseur als coach vragen ter ondersteuning bij de start in de nieuwe functie.

Vraag nu een GRATIS intakegesprek aan.

Modulaire begeleiding

IEDEREEN IS ANDERS!
Wanneer het gaat om de stap van werk naar werk te zetten, is de behoefte aan begeleiding voor iedereen anders. Own-Advice heeft diverse mogelijkheden om hierop in te spelen.

Maak een afspraak, dan kijken we samen hoe we een modulair traject vorm gaan geven.

Wat heb jij nodig?