MDIEU subsidie inzetten voor duurzame inzetbaarheid, werkgeluk, werkdrukvermindering, vitaliteit en amplitie?

By in
96
MDIEU  subsidie inzetten voor duurzame inzetbaarheid, werkgeluk, werkdrukvermindering, vitaliteit en amplitie?

Duurzame inzetbaarheid structureel op de agenda krijgen voor je bedrijf, stichting of gemeente? Daarin kan de subsidieregeling die je tussen 1 september en 30 november a.s. kunt aanvragen, de zogenaamde Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden ( MDIEU) uitkomst bieden. Een unieke en tijdelijke impuls om duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk op de agenda te krijgen voor jou als manager, HR professional, arbo functionaris, etc. De gezondheid, veiligheid en vitaliteit van je medewerkers is en blijft immers essentieel, ook voor een goed bedrijfsresultaat en je dienstverlening. Overal lees je koppen met veelal tijdelijke oplossingen, van het meedoen aan het ommetje, tot de appel op het werk, tot het losse project naar meer werkgeluk, etc. Uiteindelijk wil je duurzaam werk maken van de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en daarvoor is een prachtige tool ontwikkeld: “Vitaal Vakmens”, daarover straks meer.

MDIEU subsidie, wat is dat?

De subsidie in het kort:

  • Arbeidsorganisaties, zoals een bedrijf of een stichting, kunnen de subsidie aanvragen.
  • De subsidie is bedoeld voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werkenden vergroten.
  • De subsidie kan worden aangevraagd van 1 september 09.00 uur tot en met 30 november 2023 17.00 uur.
  • In 2024 volgt een nieuw aanvraag tijdvak, zie www.uitvoeringvanbeleidszw.nl.
  • Het minimaal aan te vragen subsidiebedrag is 75.000 euro.
  • De subsidie kan ook worden ingezet om oudere werknemers met zwaar werk maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd eerder te laten stoppen.
  • 50% subsidie voor duurzame inzetbaarheid; 25% subsidie voor eerder stoppen met werken.

Wat kan het actieprogramma Vitaal Vakmens van TNO hierin betekenen?

Om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid of om je gedane inspanningen nog meer kracht bij te zetten is een gedegen aanpak nodig. Vitaal Vakmens is hiertoe door TNO ontwikkeld en is een programma dat wetenschappelijk is onderbouwd, maar bovenal een programma dat werkt. Zoals al blijkt bij gerenommeerde organisaties zoals Philips, SVB en Politie. Dit programma daagt medewerkers uit om zelf aan de slag te gaan met persoonlijke behoeften en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie, team of afdeling. De bijbehorende vragenlijst, gefaciliteerd door LDC – maakt de resultaten op individueel-, groeps-, en organisatieniveau heel concreet zichtbaar. Ontdek het bewezen succesvolle programma voor duurzame inzetbaarheid: Vitaal Vakmens. Geen wondermiddelen, maar wel een krachtige aanpak die resultaten oplevert. Ontwikkeld door TNO en met een bewezen effectiviteit, fungeert Vitaal Vakmens als het onmisbare cement dat alle bouwstenen verbindt. Met dit programma wordt jouw organisatie klaargestoomd voor een succesvolle en duurzame toekomst. Het geheim van Vitaal Vakmens ligt in de expertise van onze speciaal opgeleide facilitators, waaronder Jeanette van Stempvoort van Own- Advice. Zij brengt de methodiek tot leven en begeleidt jouw team naar succes. Door haar begeleiding worden obstakels overwonnen en worden kansen gecreëerd voor optimale prestaties en welzijn van jouw medewerkers!

Ondersteuning bij je eigen actieprogramma?

Wil je liever eerst een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden die dit budget op het gebied van duurzame inzetbaarheid kent en wat wij hierin kunnen betekenen? Neem gerust contact op. Het gaat er om dat alle activiteiten een oplossing bieden voor een knelpunt uit je organisatie, en/of je eventuele sectoranalyse. Stel je wil het persoonlijk leiderschap van medewerkers vergroten, dan kunnen wij bijvoorbeeld een maatwerk programma aanbieden.

VOEL JE VAN HARTE UITGENODIGD OM CONTACT MET HET TEAM VAN OWN ADVICE OP TE NEMEN | info@own-advice.nl | 088 58 48 808 of 06 45 34 90 23 | www.own-advice.nl

Auteur: Susanne Albers

54321
(0 votes. Average 0 of 5)