Innovatief omgaan met krapte op de arbeidsmarkt 

By in
1355
Innovatief omgaan met krapte op de arbeidsmarkt 

Krapte op de arbeidsmarkt hoeft niet meer leidend te zijn tijdens de selectie van een nieuwe medewerker. We weten allemaal hoe kostbaar het is om tijdens dit proces een verkeerde keuze te maken. Dat kunnen wij samen met jou voorkomen. Wil je weten hoe? Lees dan verder…

Talent, waar ben je?

De dynamiek tussen vergrijzing en ontgroening maakt het allemaal niet makkelijker. Je wilt de productiviteit hooghouden met minder mensen. En met zijn allen zijn we opzoek naar talent, wat haast niet meer beschikbaar lijkt te zijn. De arbeidsmarkt is constant in transitie. De situatie maakt dat organisaties gedwongen moeten herorganiseren om zo aan de juiste medewerknemers te komen. Wat is goed werkgeverschap? Wat te doen als het creëren van een gezonde werkomgeving niet voldoende is? Own-Advice biedt jou nu de kans om jullie organisatie toekomstbestendig te maken. 

Wat de cijfers ons vertellen…

De huidige krapte op de arbeidsmarkt dwingt tot innoveren. Begin dit jaar werd er al voorspeld dat 61% van de vacatures komende jaren nog moeilijker vervulbaar gaan zijn. De ontwikkeling in de moeilijk vervulbare vacatures weerspiegelt de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt. Het aantal openstaande vacatures lag in het derde kwartaal van 2021 maar liefst 75% hoger dan het jaar ervoor, terwijl de werkloosheid in deze periode daalde (bron: werf-en.nl). 

Jij kan de geschikte medewerker vinden, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt 

De krapte op de arbeidsmarkt hoeft jou niet meer in de weg te zitten. Own-Advice maakt gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde techniek om jou te ondersteunen. Wij ondersteunen je bij het maken van de goede keuze tijdens de selectie van een nieuwe medewerker. Het kan je ontzettend veel opleveren om te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe medewerker/ huidige medewerker doormiddel van een assessment. Heeft de betreffende sollicitant potentie? Zodat hij/zij met gerichte begeleiding geschikt is om aan de functie vorm te geven? Own-Advice maakt helder wat de toegevoegde waarde van de potentiële medewerker kan zijn binnen jouw organisatie. Het assessment levert je een duidelijk beeld op van de capaciteiten, competenties, persoonlijke kenmerken, talenten en vaardigheden.

De perfecte match tussen medewerker en organisatie

Door het inzetten van een selectie assessment ervaren onze opdrachtgevers enorme verlichting tijdens het selecteren van de juiste kandidaat. Op korte en lange termijn. Na een assessment kan je er vanuit gaan dat er een perfecte match ontstaat tussen organisatie en medewerker. Een mooie bijkomstigheid is dat door vanaf het begin af aan gericht bezig te zijn met zijn/haar ontwikkeling, de medewerker erkenning voelt vanuit de organisatie. De nieuwe medewerker voelt zich hierdoor competent genoeg om te starten met de functie. Een prettig begin van een langdurige samenwerking. 

Meld je nu nog aan voor een vrijblijvend gesprek

Bespaar jezelf een financiële teleurstelling. Voorkom het maken van de verkeerde keuze. Durf breder te kijken en deze essentiële stap te zetten voor de groei van jouw organisatie! 

VOEL JE VAN HARTE UITGENODIGD OM CONTACT MET HET TEAM VAN OWN ADVICE OP TE NEMEN. 

info@own-advice.nl | 088 58 48 808 of 06 45 34 90 23 | www.own-advice.nl 

Auteur: Ayla van de Bovenkamp

54321
(3 votes. Average 5 of 5)