Hoe fit ben jij? Een goede fit houdt je fit! Ga de uitdaging met onze (loopbaan) coach aan

By in
142
Hoe fit ben jij? Een goede fit houdt je fit! Ga de uitdaging met onze (loopbaan) coach aan

Op welke wijze behoud je medewerkers? Wil je de zelfregie van je medewerkers vergroten? Welke mentaliteit kun je gebruiken? Benut je al je aanwezige potentieel? Heb je ondanks het bieden van voldoende vertrouwen en zelfstandigheid het idee dat de fit niet optimaal is? Hoe kun je als leidinggevende meer loslaten? Ervaar je veel werkdruk en lig je soms wakker van je werk? Wat verander jij vandaag en morgen? Doen je medewerkers het voor de Poen, het Plezier, of voor de Passie? Je hebt in het eerste jaar een hoog verloop, wat kan en moet er anders? Hoe belangrijk is een goede fit daadwerkelijk? Hoe krijg je je medewerkers mee in het aan het roer komen van hun eigen fitheid? Wil jij weten wat de drijfveren van je medewerkers zijn, waar hun hart sneller van gaat kloppen? Dit zijn een aantal vragen die onze (loopbaan) coaches met jou en/ of je organisatie kunnen verkennen.

Waarom is een goede fit zo belangrijk voor organisatie en medewerker?

Fitte medewerkers zijn energiek en dit vertaalt zich in een positieve uitwerking op collega’s, klanten, prive, etc. Een fitte medewerker is iemand die zowel geestelijk, financieel en mentaal gezond is. Veel bedrijven investeren in hun medewerkers om er voor te zorgen dat ze gezonde, vitale medewerkers hebben en houden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan coaching, een cadeautje voor je medewerker en al helemaal wanneer daartoe potjes ten behoeve van de eigen duurzame inzetbaarheid beschikbaar zijn. Een onafhankelijke (loopbaan) coach die geen belangen heeft en vanuit een andere invalshoek kijkt en denkt creëert (gezonde) beweging. Zullen we starten met “hoe gaat het met jou?”. Naast coaching zijn er ook bedrijven die veel aandacht geven aan ergonomische (thuis) werkplekken, gezonde tussendoortjes, sportruimtes, etc. Dit alles draagt bij aan de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. Naast de fitheid van medewerkers is de goede match, oftewel “fit” minstens zo belangrijk in het je fit voelen. Een verkeerde “fit” kan voor veel stress zorgen en zodra dit langere tijd gaat duren wordt het risico op uitval groot. Het tijdig inzetten van (loopbaan) coaching om te ontdekken of de “fit” er nog is kan vanuit preventief oogpunt zeer helpend zijn en levert een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid. Jij wil toch zeker ook met plezier je werk (blijven) uitvoeren?

Wat draagt het kabinet bij?

Op de site van het NIP, waar Own-Advice bij aangesloten is, lees je het volgende: “Het kabinet zet naar eigen zeggen via de Arbovisie 2040 onder meer in op preventie, eigen regie en gezondheid. Het NIP heeft input geleverd voor deze Arbovisie. Daarnaast wordt door het kabinet gewerkt aan de Brede Maatschappelijke Samenwerking burn-outklachten, waar het NIP ook actief bij betrokken is. Het NIP zet hierbij in op preventie en amplitie ( het versterken van werkenden) om burn- out klachten te voorkomen en bevlogenheid te bevorderen.“ Als (loopbaan) coach en/of psycholoog ligt er een belangrijke rol voor het verbeteren van het welbevinden van medewerkers, door bijvoorbeeld (beter) om te leren gaan met tegenslagen en crisissen, door de veerkracht te vergroten en de eigen regie te versterken.

Wat doe jij als werkgever voor een goede fit?

Je herkent wanneer je medewerkers op zoek willen naar een andere baan en probeert te kijken naar de energiegevers binnen het werk en over te gaan tot behoud. Op de site van de KvK (Kamer van Koophandel) lees je dat één op de vier medewerkers binnen nu en twee jaar een andere baan wil. Weglopend personeel is een groot probleem voor werkgevers, vooral nu er een groot personeelstekort is. Hoe houd je mensen binnenboord? Dat beloningen en leuke gadgets niet gaan zorgen voor het behoud van je medewerkers is bekend, maar wat dan wel? Zie bijvoorbeeld de 20 goede redenen waarom medewerkers bij jou blijven op de site van kvk.nl. Je leest daarin o.a. “Bied goede en creatieve arbeidsvoorwaarden aan, houd medewerkers fit, bied (loopbaan) coaching aan.

Een goede coach houdt je scherp en fit!

Ook de ‘fit’ bij coaching is erg belangrijk. Er vindt een uitgebreide kennismaking en intake plaats met een van de adviseurs die de beoogde (loopbaan) coaching gaat doen. Je kunt rekenen op goede adviezen en rapportages op maat.

VOEL JE VAN HARTE UITGENODIGD OM CONTACT MET HET TEAM VAN OWN ADVICE OP TE NEMEN.

info@own-advice.nl | 088 58 48 808 of 06 45 34 90 23 | www.own-advice.nl

Auteur: Susanne Albers

54321
(0 votes. Average 0 of 5)