Ik wil als HR-adviseur graag het goede voorbeeld geven

By in ,
310
Ik wil als HR-adviseur graag het goede voorbeeld geven

Verandering vragen?

We vragen flexibiliteit en aanpassingsvermogen als HR-professional van de medewerkers. We willen de ander in beweging krijgen. Wanneer we zo veel vragen, hoe zit het dan eigenlijk met de HR-professional zelf? Hoe zat het ook al weer? Voorbeeld doet volgen, verandering van spijs doet eten, wees het goede voorbeeld, de splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen oog, practice what you preach. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

In de zorg zie je bijvoorbeeld de tendens naar het inzetten van ervaringsdeskundigen. Geldt voor de HR-professional ook niet hetzelfde? Wanneer je veranderings- en aanpassingsvermogen van je medewerkers vraagt, je dit zelf ook moet hebben en doen? Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn hot, maar hoe geven we daar zelf als HR-professional vorm aan?

Verandering is altijd spannend

Verandering is stiekem ook best een beetje eng doordat je zekerheden loslaat, zoals bekende collega’s, werkwijzen, je werkplek(ken), arbeidsvoorwaarden, etc. Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Als HR-professional kan ik zelf uit eigen ervaring vertellen dat het opzeggen van mijn baan voor onbepaalde tijd na bijna 15 dienstjaren best een hele stap was. Uiteindelijk viel de nieuwe stap tegen en heb ik best eens met weemoed aan mijn zekerheden teruggedacht. Uiteindelijk is vrij zijn van zekerheden de grootste vrijheid die je kunt hebben en daarom ben ik dolblij met de keuzes die ik heb gemaakt.

Een goede start bij een nieuwe werk- of opdrachtgever vraagt het nodige en een coach kan helpen

Als je mij vraagt wat heb je gemist tijdens je start bij je nieuwe werkgever dan is dat een sparringpartner, zoals bijvoorbeeld een coach, of maatje. Zodat ik het o.a. over loslaten, vernieuwen en alle onzekerheden die ik heb ervaren kon hebben. En bovenal je thuis laten voelen in een nieuwe organisatie met al haar gebruiken en gewoontes.

Je krijgt maar één kans voor een goede start en onze coaches kunnen je daarbij helpen

Wil je zelf als HR-professional verandering bieden? Bijvoorbeeld op het gebied van je eigen vitaliteit en inzetbaarheid en daarover willen sparren dan ben je bij Own-Advice aan het juiste adres. Of het nu je volgende loopbaanstap, of een training betreft het kan allemaal. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend, aangezien een klik een voorwaarde is om er een vervolg aan te geven. Kortom, HR-professional zorg goed voor jezelf en trakteer jezelf eens op een vrijblijvend coaching gesprek met een professional.

VOEL JE VAN HARTE UITGENODIGD OM CONTACT MET ME OP TE NEMEN.

SUSANNE ALBERS | s.albers@own-advice.nl | 088 58 48 808 of 06 45 34 90 23

54321
(0 votes. Average 0 of 5)