Selectie assessment

Selectie assessment

WAAROM EEN SELECTIE ASSESSMENT?
Om de ‘waarom vraag’ te beantwoorden is het handig om te weten waar wij goed in zijn. Onze uiteenlopende assessment methodieken staan garant voor maatwerk per opdrachtgever. Op basis van ieder afzonderlijk vraagstuk stellen we een specifiek testprogramma samen. Zo kunnen externe en interne kandidaten bijvoorbeeld worden getoetst en beoordeeld op verstandelijke vermogens, persoonlijke eigenschappen en competenties. Hierbij bekijken we de mogelijke aansluiting van de persoonlijke kwaliteiten van de kandidaat, ten opzichte van de functie-eisen of wensen.
Own-Advice biedt een compleet aanbod.

WIJ GEVEN U 6 BELANGRIJKE REDENEN WAAROM EEN ASSESSMENT VAN TOEGEVOEGDE WAARDE KAN ZIJN:

  1. Om te beoordelen of de kandidaat die u voor ogen heeft voor de openstaande vacature daadwerkelijk geschikt is.
  2. Om te bepalen of de medewerker potentie heeft om door te groeien binnen zijn of haar functie.
  3. Om te bepalen of de beoogde doorgroei van de kandidaat aansluit bij zijn of haar drijfveren en verstandelijke vermogens.
  4. Om te bepalen of de werknemer mee kan groeien binnen een veranderende werkomgeving.
  5. Om te bepalen of de medewerker zijn of haar maximale capaciteit haalt uit zijn of haar bestaande functie.
  6. Om te bepalen waar gesignaleerde problemen binnen een bestaande functie door worden veroorzaakt.

HET MAKEN VAN DE VERKEERDE KEUZE IS KOSTBAAR
Het werven en selecteren van de juiste kandidaat is een tijdrovende aangelegenheid. Soms zijn dit lange trajecten en worden er gesprekken gevoerd met verschillende afdelingen en personen. Zelfs na het voeren van deze gesprekken en het ervaren van “het juiste gevoel” blijft het maken van de juiste keuze soms voelen als een sprong in het diepe. Als deze keuze dan uiteindelijk leidt tot een teleurstelling, dan heeft uw organisatie onnodig tijd, kosten en energie verspild.

EEN SELECTIE ASSESSMENT BESPAART U EEN FINANCIËLE TELEURSTELLING
De voorspellende waarde van ons assessment helpt u de juiste keuze te maken. Own-Advice neemt niet zomaar een test af. Onze assessments zijn goed en wetenschappelijk onderbouwd. Wij werken met zorg en aandacht. Dit bespaart uw bedrijf veel inspanningen en tijd. Tevens minimaliseren wij de kans dat u een verkeerde keuze maakt. Uw bedrijf kan hierdoor optimaal en efficiënt presteren met de juiste mensen op de juiste plek!

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

Het assessment levert u een duidelijk beeld op van uw capaciteiten, competenties, persoonlijke kenmerken, talenten en vaardigheden. Lees hier alle informatie voor als u wilt deelnemen aan een assessment.

Voor de assessment hebben wij een competentieset ontwikkeld. Het bestaat uit 34 omschreven competenties die kunt u gebruiken voor een competentie gericht assessment. Wij adviseren u om hieruit 8 – voor de functie meest belangrijke competenties – te selecteren. Bekijk hier de competentieset. 

Wij schatten mensen in op waarde