Ontwikkelassessment

Ontwikkelassessment

De toegevoegde waarde van een ontwikkelassessment bij assessmentbureau Own-Advice

Organisaties veranderen steeds sneller. Er ontstaan nieuwe manieren van organiseren en samenwerken. Succesvolle organisaties beschikken over de juiste mensen die zich op de juiste plek begeven. Dan ontstaat het werkplezier dat voor zowel de medewerker als de organisatie resulteert in de gewenste ontwikkeling en resultaten. Voor uw organisatie is het de uitdaging om mensen aan te trekken en te behouden die nu én in de toekomst het verschil kunnen maken. Het kiezen van de meest geschikte kandidaat voor (vacante) functies blijft echter een vak apart. Bovendien kan een mismatch resulteren in onnodige kosten, tijd en energie. Een ontwikkelassessment kan hierbij helpen.

Assessmentbureau Own-Advice heeft een beoordelingsprogramma ontwikkeld dat het potentieel van bestaande en toekomstige medewerkers in kaart brengt. Aan de hand van diverse methodieken geven wij antwoord op de vraag of iemands kwaliteiten passend zijn bij de beoogde competenties. Ieder mens is uniek en wij geloven in talent ontwikkeling. Deelnemers aan onze assessments krijgen zicht op hun kwaliteiten, valkuilen en potentieel, zodat ze de regie kunnen nemen over hun eigen ontwikkeling. Bij ons is een assessment een verrijkende ervaring, die bijdraagt aan zelfinzicht. Kwaliteiten, ontwikkelpunten en ontwikkelbaarheid worden helder in beeld gebracht. We geven gerichte ontwikkeladviezen, zodat mensen meer in hun kracht komen. Dit is essentieel voor de groei van uw medewerkers én uw organisatie.

Resultaten van ontwikkelassessment

De voorspellende waarde van onze assessments (met diverse overlappende vragenlijsten, testen en praktijksimulatieoefeningen) is maar liefst 85%. Zodoende biedt Own-Advice voor veel organisaties voldoende zekerheid om tot een goed onderbouwde keuze te komen. Wij werken volgens de hoogste standaard van kwaliteit: NIP, COTAN en NOLOC. Onze ervaren en vakkundige adviseurs bieden hen antwoorden op bijvoorbeeld vragen als deze:

  • Welke (verborgen) talenten heeft mijn medewerker en hoe kan hij/zij zich het beste ontwikkelen?
  • Wat is het leiderschapspotentieel van mijn medewerker?
  • Wat zijn de doorgroei- of ontwikkelmogelijkheden van mijn medewerker in onze veranderende organisatie?
  • Op welke competenties kan mijn medewerker zich ontwikkelen en wat is zijn/haar leervermogen daarin?
  • Wat zijn de functie gerelateerd aandachts- en ontwikkelpunten van mijn (potentiële) medewerker en hoe kunnen we daar effectief op inspelen?

Informatie voor deelnemers

Het assessment levert u een duidelijk beeld op van uw capaciteiten, competenties, persoonlijke kenmerken, talenten en vaardigheden. Lees hier alle informatie voor als u wilt deelnemen aan een assessment.

Voor de assessment hebben wij een competentieset ontwikkeld. Het bestaat uit 34 omschreven competenties die kunt u gebruiken voor een competentie gericht assessment. Wij adviseren u om hieruit 8 – voor de functie meest belangrijke competenties – te selecteren. Bekijk hier de competentieset. 

Wat men over ons zegt

“Wij waarderen het maatwerk van Own-Advice omdat zij de kandidaten maximaal de kans geven te laten zien wat zij aan kwaliteiten in huis hebben, zonder daarbij een kritische blik te verliezen”

Lees hier meer referenties. 

“Wij werken volgens de hoogste standaard van kwaliteit: NIP, COTAN en NOLOC”