Ontwikkeladvies

Gratis ontwikkeladvies met STAP-budget

Vanaf 1 april 2022 stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het kosteloze STAP ontwikkeladvies open. Is je hoogst genoten opleiding MBO niveau 2, dan kan je vanaf begin april gratis loopbaanadvies krijgen van een erkend loopbaanadviseur. Het gaat om een subsidieregeling waarbij er € 12 miljoen beschikbaar is gesteld voor ontwikkeladvies. 

STAP staat voor STimulans Arbeidsmarkt Positie. Met deze subsidieregeling wil de overheid mensen helpen die zich willen ontwikkelen om hun positie op de Nederlandse arbeidsmarkt te verbeteren.

Voor wie is het ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies vanuit het STAP-budget, is alleen beschikbaar voor mensen met een opleidingsniveau tot en met mbo 2. Je komt als deelnemer dus alleen in aanmerking als je geen opleiding hebt of basisonderwijs, vmbo, mbo 1/mbo entree of mbo 2 hebt afgerond. Een afgeronde havo- of vwo-opleiding voldoet hier helaas niet aan. 

Hoe gaat het ontwikkeladvies werken?

Het ontwikkeladviestraject begint – indien gewenst – met een arbeidsmarkt- of ondernemersscan. Zo krijg je inzicht in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Tijdens een aantal gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, interesses, behoeften, zorgen en kansen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur.

In het ontwikkeladviestraject staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het resultaat? Een ontwikkelplan op maat. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst. Het ontwikkeladvies bestaat uit vier gesprekken van één uur en kan zowel virtueel als face-to-face in Apeldoorn of Zwolle plaatsvinden.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Bij vergelijkbare regelingen in het verleden is gebleken dat de subsidie snel vergeven is, soms zelfs binnen 24 uur. Er mogen maximaal 25 trajecten per dag per loopbaanadviseur ingeschreven worden. Gebruik nu de kans om je vroegtijdig aan te melden:

  • Meld je hieronder aan.
  • De loopbaanadviseur neemt contact met je op om een afspraak te maken. 
  • De loopbaanadviseur vraagt subsidie aan en regelt de administratie.
STAP ontwikkeladvies


Meld je aan

Overige diensten

De juiste persoon op de juiste plek zodat uw organisatie optimaal kan presteren.

Stimuleren van zelfstandigheid in loopbaan mobiliteit.

Vergroting van persoonlijke effectiviteit.

Van baanverlies naar nieuw werkperspectief.