Ontwikkeladvies

Aanbieding ontwikkeladvies

Vanaf 1 december 2020 is het opnieuw mogelijk om gratis via de subsidie regeling NL leert door een ontwikkeltraject bij een loopbaanadviseur te volgen. De vraag naar ontwikkeladviezen was groot, in augustus 2020 hebben in één maand 22.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladvies. Het kabinet trekt nu extra geld uit om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt, hierdoor zijn er vanaf 1 december 2020 weer 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar. 

Voor wie is het Ontwikkeladvies?

Werk verandert. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen, zeker nu. Herkenbaar? Dan is het loopbaanadvies in de lijn van ‘NL Leert Door’ interessant voor jou.

Stel: je bent je baan kwijtgeraakt. Je staat nu op een punt waar je je afvraagt of je nog wel weer wilt gaan doen wat je deed. Je zoekt naar een nieuw perspectief. Wat kan dat zijn? Wat gaat je uitdaging geven? Wat past bij je? 

Stel: je hebt het prima naar je zin in je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent. Kortom, een goede werkplek. En toch vraag je je af of je dit op de lange termijn of zelfs tot je pensioen wilt blijven doen. Zou je iets anders willen? Wat zijn je mogelijkheden? Welke stappen kan je zetten? 

Werk hebben dat bij je past en waar je het naar je zin hebt is belangrijk. Door jezelf te ontwikkelen, zorg je ervoor dat je ook in de toekomst nog met plezier naar je werk gaat. Maar hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Wie kan je daar eigenlijk bij helpen?

Eén van onze gekwalificeerde loopbaanadviseurs kan je helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling. Door jouw kwaliteiten en behoeften te bespreken, maakt de loopbaanadviseur een op maat gemaakt advies. Daardoor krijg jij een beter beeld van wat nodig is om meer gebruik te maken van je talenten én voor een werkleven vol energie. 

Hoe werkt het ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies begint – indien gewenst – met een arbeidsmarkt- of loopbaanscan. Zo krijg je inzicht in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Tijdens een aantal gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, interesses, behoeften, zorgen en kansen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur.

In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het resultaat? Een ontwikkelplan op maat. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Wat kost het?

Vanaf 1 december 2020 komt er opnieuw budget beschikbaar voor ontwikkeladviezen. Tot die tijd kan je op verschillende andere manieren financiële ondersteuning krijgen bij een ontwikkeladviestraject van één van onze loopbaanadviseurs. Zo zijn er werkgevers die een dergelijk traject financieren. Ook O&O-fondsen, die verbonden zijn aan een bepaalde sector of branche, hebben hier vaak een regeling voor. Verder bieden vakbonden en leerwerkloketten in gemeenten vaak de mogelijkheid om een ontwikkeladvies te volgen.

Wij bieden twee vormen van Ontwikkeladvies aan:

Optie 1:

Ontwikkeladvies in de lijn van ‘NL Werkt Door’ zonder arbeidsmarkt- of loopbaanscan.  Het omvat 4 ontwikkeladvies gesprekken* met een gekwalificeerde loopbaanadviseur. We bieden dit aan voor € 495,87 (excl. btw) – € 600,00 (incl. btw). 

Optie 2:

Ontwikkeladvies in de lijn van ‘NL Werkt Door’ met arbeidsmarkt- of loopbaanscan.  Het omvat tevens 4 ontwikkeladvies gesprekken* met een gekwalificeerde loopbaanadviseur. We bieden dit aan voor € 578,51 (excl. btw) – € 700,00 (incl. btw). 

*De gesprekken kunnen ook virtueel plaats vinden, dat scheelt in reistijd en reiskosten.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Gebruik maken van het advies is eenvoudig.

  • Meld je telefonisch (088 – 58 48 808) of via het onderstaande formulier aan. 
  • De loopbaanadviseur neemt contact met je op.
Ontwikkeladvies nl leert door


Pak je kans

Overige diensten

De juiste persoon op de juiste plek zodat uw organisatie optimaal kan presteren.

Stimuleren van zelfstandigheid in loopbaan mobiliteit.

Vergroting van persoonlijke effectiviteit.

Van baanverlies naar nieuw werkperspectief.