De partij kiezen die het beste bij je past

By in ,
95
De partij kiezen die het beste bij je past

MIJN STEM, MIJN KEUZE, MIJN BEDRIJFSPSYCHOLOGISCH ADVIESBUREAU

Vandaag is het zo ver en gaan we stemmen. Werkgelegenheid is één van de speerpunten, evenals het onderwijs en de zorg. Voor velen is er geen één partij waarbij we het eens zijn met het complete partijprogramma. Op basis waarvan kiezen we eigenlijk? Welke invloed heeft de stemwijzer, de debatten, de manier van campagne voeren, de lijsttrekker, etc.

KIEZEN

Dat wat je aanzet tot dingen, is de wil. De wil is innerlijke kracht die ons helpt om te overleven. Onze wil bepaalt doelen in het leven, en helpt ons om tegenslagen bij het nastreven daarvan te overwinnen.

Maar wat bepaalt onze wil? Hoe vrij zijn we om te kiezen wat wij willen, in hoeverre beïnvloedt onze sociale omgeving onze wil? We willen ook beslist niet alles wat we wel kunnen. En dan zijn er nog dingen die we heel graag willen, maar helaas niet mogelijk zijn. We hebben mogelijkheden en noodzakelijkheden en een eigen wil die zijn eigen koers vaart. Hoe bepaalt de wil zijn koers, wanneer er niets is wat ons beïnvloedt of iets probeert op te leggen? In hoeverre maken we gedreven door blinde instincten, door een onafwendbare logica, of door puur toeval keuzes?

ONDERSTEUNING BIJ VRAGEN EN VAN DAARUIT KEUZES MAKEN

  1. Welke studie past het beste bij mij, zodat mijn talenten optimaal tot hun recht komen?
  2. We willen de teamspirit bevorderen en daarnaast persoonlijke groei stimuleren, welke middelen kunnen wij het beste inzetten?
  3. Wel of geen assessments toepassen en zo ja bij welke doelgroep en doen we dan zowel een geschiktheids- als ontwikkelassessment?
  4. We stellen middelen voor persoonlijke ontwikkeling ter beschikking en zien in de praktijk graag een optimaal rendement. Welke persoonlijke ontwikkeling is het beste voor onze medewerkers en organisatie?
  5. Ons team kan beter functioneren. In welk ontwikkelingsstadium is ons team en op welke manier krijgen we een optimale teamsamenstelling?
  6. Wij gaan onze afdeling outsourcen en wij willen onze medewerkers graag ondersteunen bij het vinden van een passende baan. Wij willen onze medewerkers de keuze bieden om daar zelf de best passende begeleiding bij te vinden.
  7. Een mythe is dat talent vanzelf boven komt drijven. Talent hebben is één, zonder ambitie en een vruchtbare omgeving geen groei en bloei van dit talent. Hoe zorgen wij ervoor dat we geen talent onbenut laten?

WIJ MAKEN MET U HET VERSCHIL

Het verschil kunnen maken ontstaat in eerste instantie op basis van vertrouwen en verbinding. Wij willen uw vraagstuk verkennen alvorens een antwoord te geven. Kwaliteit staat voorop. Het committent tussen partijen is de start van ieder traject. Wij willen op een pro- actieve wijze met u meedenken, zodat al uw punten met een optimaal resultaat beantwoord kunnen worden.

U mag voor ons kiezen wanneer u een vrijblijvend kennismakingsgesprek wenst, concrete vraagstukken wenst te bespreken, kortom alles waarvan u onze ondersteuning verwacht. Op iedere vraag volgt z.s.m. een passend antwoord.

VOEL JE VAN HARTE UITGENODIGD OM CONTACT MET ME OP TE NEMEN.

SUSANNE ALBERS | s.albers@own-advice.nl | 088 – 58 48 808

54321
(0 votes. Average 0 of 5)